Scroll naar inhoud
Noodnummer: 051 56 70 47

Aansprakelijkheid

Bij het uitoefenen van uw activiteiten veroorzaakt U schade aan derden => Uw aansprakelijkheidsverzekering biedt U bescherming tegen claims van derden.

 • Deze verzekering burgerlijke aansprakelijkheid komt tussen voor de schade die onopzettelijk wordt toegebracht aan derden tijdens de uitoefening van uw beroepsactiviteiten. Tijdens het uitvoeren van een werk bij een cliënt laat U, als schrijnwerker, een hamer vallen op de glazen tafel in de living… uw verzekering burgerlijke aansprakelijkheid zal deze schade vergoeden. De BA uitbating komt tussen voor alle buiten contractuele schade.

 • Als uitbreiding op de BA uitbating is er de dekking BA na levering. Deze vergoed de schade die ontstaat na de levering van uw product of de uitgevoerde werken.

  Bv U doet een herstelling aan de waterleiding bij een cliënt. Enkele dagen erna springt de net herstelde koppeling met ernstige waterschade als gevolg. De herstelkosten voor de koppeling zijn niet verzekerd maar wel alle gevolgschade aan de meubelen, het parket bij uw cliënt.

 • Een fout is snel gebeurd en is menselijk. Deze verzekering dekt uw onopzettelijke beroepsfout die schade veroorzaakt aan een klant of een derde. Zij kunnen U aanspreken voor de veroorzaakte schade. Deze verzekering komt hiervoor tussen. Deze verzekering, BA beroep,  is vooral van toepassing voor intellectuele of medische beroepen zoals artsen, boekhouders, advocaten, architecten, consultants,…

 • Als bestuurder van een vennootschap of VZW kan U persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor fouten die U maakt. De steeds strenger wordende wetgeving maakt een afdoende aansprakelijkheidsverzekering noodzakelijk. Zo loopt U persoonlijk geen financiële risico’s.

 • Is een wettelijk verplichte verzekering voor publiek toegankelijke ruimtes zoals restaurants – cafés (vanaf 50m²) , kantoorruimtes, sportzalen, verzorgingsinstellingen, rusthuizen, hotels, jeugdherbergen, culturele centra, scholen,…

  Deze komt tussen tot een verzekerd kapitaal voor de lichamelijke, materiële en immateriële schade die mensen oplopen tgv een brand of ontploffing in een publiek toegankelijke ruimte.

 • Verder kan je ook terecht bij ons voor

  • BA 10 jarige aansprakelijkheid in de bouw
  • CMR en goederenverzekeringen
  • Cyberverzekering
  • Droneverzekering voor professioneel gebruik
  • ….
 • In een afzonderlijke polis via een onafhankelijke maatschappij of als extra waarborg in een ander contract? Beiden kunnen.

  Naast de schade die je kan veroorzaken bij derden kan je ook zelf het slachtoffer worden en schade lijden…. Via de rechtsbijstand wordt het nodige gedaan om de door U opgelopen schade te verhalen bij de aansprakelijke partij. In eerste instantie via minnelijke regeling, lukt dit niet… dan kan U beroep doen op een advocaat naar keuze.

  De basisdekking voorziet het verhaal van de schade in buiten contractuele gevallen. Wens je ook voor contractuele problemen beroep te kunnen doen op de rechtsbijstand? Dit kan!

  Een polis op maat voorziet in al uw specifieke wensen.

Aansprakelijkheid

Aarzel niet om ons te contacteren
Illustratie

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info