Scroll naar inhoud
Noodnummer: 051 56 70 47

Toekomst

Sparen voor uw pensioen kan op diverse manieren

 • Fiscaal voordelig sparen voor later.

  Om bij pensionering niet terug te vallen op het wettelijk pensioen, een maandelijks inkomen die een heel stuk lager zal zijn dan uw laatste loon, is het noodzakelijk om zelf een cent opzij te leggen. Op die manier kan U als gepensioneerde makkelijker uw levensstandaard behouden. Bovendien geniet U van een vrij mooi fiscaal voordeel. Op die manier geniet U dus jaarlijks van een mooi belastingvoordeel.

 • Via een levensverzekering een kapitaal sparen voor later.

  Naast pensioensparen is het in bepaalde gevallen mogelijk om via een levensverzekering een kapitaal te sparen en de premie in mindering te brengen van de belastingen.

  Dit is ook een manier om een kapitaal te sparen voor later om zo uw levensstandaard ver te kunnen zetten… De eindleeftijd van dergelijke contract is ten vroegste wanneer U 65jr wordt.

  Wenst U een overlijdensdekking in te bouwen? Dit kan. Er zijn diverse manieren om te sparen aan U de keuze.

 • Hebt U geen pensioenplan via uw werkgever? Dan kan U als werknemer via deze weg op een fiscaal vriendelijke manier zelf een bijkomend extraatje voorzien.

  Dit kan gecumuleerd worden met langtermijnsparen en pensioensparen. Het exacte bedrag bepaalt U zelf maar het is maximum 3% van het referentieloon met een minimum van €1.630. De soort van spaarformule bepaal je zelf.

 • Financiële zekerheid voor uw nabestaanden

  Komt de verzekerde persoon te overlijden tijdens de verzekerde periode dan wordt het gewaarborgde kapitaal aan de aangeduide personen uitgekeerd.

  In het geval van van een schuldsaldo zal dit meestal aan de kredietinstelling zijn waar het gekoppelde krediet loopt.

 • Naast de fiscale contracten om te sparen kan je er ook voor kiezen om maandelijks een bepaald bedrag te sparen of éénmalige een aanzienlijk bedrag. Dit kan zowel via bancaire producten als via verzekeringsoplossingen. Op die manier kan je trouwens heel goed aan vermogensplanning – successieplaning doen! Uiteraard gebeurt alles nadat uw risicoprofiel is bepaald. In functie daarvan wordt gekeken welke belegging het beste bij U past.

  • Verzekering – Via een bellegingsverzekering kan je zowel periodiek sparen als een éénmalige storting doen. Dit kan dan belegd worden in Tak 21 met kapitaalsgarantie en een gewaarborgd minimumrendement ofwel kiest U  Tak 23, dan kan U kiezen uit tal van fondsen van gerenomeerde fondsenbeheerders.  Een combinatie van Tak 21 en Tak23 is ook mogelijk, dat is dan Tak 44.
  • Bancair

Toekomst

Aarzel niet om ons te contacteren
Illustratie

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info